TFF 3. Lig 2. Grup temsilcisi Denizli İdman Yurdu 1959'da yönetim ile kulübün kurucu başkanı İbrahim Gürel arasındaki gerilim yeni bir boyuta ulaştı. Kırmızı-siyahlı kulüp yönetiminin, maçlar öncesinde takımı olumsuz etkileyen açıklamalar yaptığı gerekçesiyle eski başkan İbrahim Gürel'in kulüple ilişiğinin kesildiğini ve üyeliğinin askıya alındığını duyurmasının ardından Gürel cephesinden sert bir karşı açıklama geldi. Kulüp yönetiminin yetkilerini aştığını savunan Gürel, kendisinin kulüpten uzaklaştırılmasının hiçbir hukuki geçerliliği bulunmadığını dile getirdi.
Genel Kurul Kararı Olmadan İhraç Edilemez
Yönetim kurulunun aldığı kararın dernekler mevzuatına ve tüzüğe aykırı olduğunu belirten İbrahim Gürel, bir üyenin veya kurucu başkanın kulüpten ihracı için genel kurul kararı gerektiğini kaydetti. Mevcut kulüp idaresinin hukuki prosedürleri hiçe sayarak hareket ettiğini öne süren Gürel, yargı organlarına taşınan süreçlerin takipçisi olduklarını söyledi. Daha önceki genel kurul işlemlerine yönelik sahtelik iddialarını ispatlamak amacıyla adli makamlara başvurduklarını aktaran kurucu başkan, masa başında alınan kararlar ve tek taraflı bildirilerle kendisinin kulüpten koparılamayacağını savundu.
Yedi Aylık Galibiyet Hasreti ve Mali Yükümlülükler
Takımın sahadaki performansını ve kulübün idari yönetimini de hedef alan Gürel, kırmızı-siyahlı ekibin ligde 3 puanla alt sıralarda yer aldığını ve yaklaşık yedi aydır galibiyet sevinci yaşayamadığını hatırlattı. Yapılan çok sayıda transferin kulübe getirdiği mali yüke ve kadro yapılanmasındaki hatalara değinen Gürel, yöneticilerin kulübün geleceğini riske atacak usulsüz hamlelerden kaçınması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz sezondan sarkan primlerin ve mevcut futbolcuların transfer alacaklarının geciktirilmeden ödenmesi çağrısında bulunan Gürel, tek gayesinin Denizli İdman Yurdu'nun haklarını korumak ve başarıya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek iddialar karşısında hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini ifade etti.